Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-08-09 12:05:03

TUGFO'dan Türkiye ve Avrupa turnesine hazırlık

Sabancı Vakfı’nın desteğiyle, Şef Cem Mansur’un yönetiminde,Sevda-Cenap And Müzik Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), 2023 yılı turne programı için Sabancı Üniversitesi’nde hazırlık kampına girdi.

Türkiye’de konservatuarlarda okuyan 16-22 yaşları arasındaki sınavla seçilen 73 genç müzisyenden oluşan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası bu yıl, Berlin Filarmoni Orkestrası’nda keman sanatçısı olarak yer alan Hande Küden, İstanbul Devlet Senfoni ve Borusan Filarmoni Orkestrası solo obuacısı Sezai Kocabıyık’ın eğitimleriyle tecrübe kazanacak.

Bu yıl iki farklı konser programı hazırlayan Şef Cem Mansur’un sanat yönetmenliğinde, Türkiye ve İtalya konser turnesine hazırlanan orkestra, ilk olarak 23 Ağustos’ta İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde seyirci ile buluşacak. 

Türkiye konserlerine 24 Ağustos’ta Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Salonu’nda devam edecek TUGFO, 26 Ağustos’ta da Nevşehir Kapadokya’da, Paşabağları Ören Yeri’nde Devlet Çoksesli Korosu’nun katılımıyla gerçekleştireceği konserde sanatseverlere müzik ziyafeti yaşatacak. 

Yurt dışı turnesine 29 Ağustos’ta Sicilya’da düzenlenen Palermo Classica Festivali ile başlayacak orkestra, 31 Ağustos’ta Agrigento Tapınaklar Vadisi’nde, 1 Eylül’de Selinunte’de, 2 Eylül’de yeniden Palermo Classica Festivali’nde, 3 Eylül’de ise Corleone’da sahneye çıkacak. Türkiye’deki yüzlerce genç müzisyeni ülkemizde ve dünyada dinleyicilerle buluşturan TUGFO, 6 Eylül’de İtalya’nın başkenti Roma’da dördüncü defa davetli olduğu, dünyanın önde gelen senfonik salonlarından Sala Santa Cecilia’da vereceği konser ile turnesini tamamlayacak.

TUGFO Konser Programı şu şekilde: 

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 akdeniznews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.