Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, milli geminin operasyonel başarılarına, gazlaştırma miktarlarına ve enerji arz güvenliğindeki stratejik önemine ilişkin bir açıklama yaptı.
Geminin operasyonel sürecine ve ulaştığı başarıya dikkat çeken Bayraktar, "Milli FSRU Gemimiz Ertuğrul Gazi 5 yaşında! Devreye alındığı 2021 yılından bu yana kesintisiz mesaiyle ülkemizin enerjisine enerji katan gemimiz, bugüne kadar 128 gemiden gemiye operasyonla 11,8 milyar metreküp gazlaştırma yaparak tek başına büyük bir başarıya imza attı" dedi.
Bakan Bayraktar, Ertuğrul Gazi'nin Türkiye için taşıdığı stratejik değeri vurgulayarak açıklamasını "Ertuğrul Gazi, arz güvenliğimizin en güçlü kalelerinden biri olmaya ve ülkemizin enerji altyapısına katkı sunmaya devam ediyor” sözleriyle tamamladı.
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2026 akdeniznews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.