Reklam
Tarih : 2026-01-08 08:06:09

BİST100 endeksinin, güne ‘yatay’ bir başlangıç yapması bekleniyor

Alnus Yatırım'ın raporunda "Yeni işlem gününde şu an için, ABD ve Avrupa’nın vadeli endeksleri negatif bir seyir izlerken, Asya-Pasifik borsaları ise karışık bir görüntü içerisinde yer alıyor." ifadelerine yer verildi. Raporun devamında ise şunlar aktarıldı:

"BİST100 endeksinin, güne ‘yatay’ bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Yurt içi ekonomik takvimde; TCMB ve BDDK tarafından açıklanacak haftalık Para, Banka ve Menkul Kıymet İstatistikleri takip edilecek. Küresel tarafta ise; Kasım ayına ilişkin Euro Bölgesi ÜFE ve Almanya Fabrika Siparişleri verileri ile ABD tarafında açıklanması beklenen haftalık İşsizlik Haklarından Yararlanma başvuruları, 3. Çeyrek Tarım Dışı Üretkenlik ve Ekim ayı Ticaret Dengesi dataları önem arz edecek. Bununla birlikte, ticaret savaşları ve jeopolitik risklere ilişkin gelişmeler, küresel risk iştahı ve fiyatlamalar üzerindeki etkileri açısından izlenmeye devam edilecek.

BİST-100: Dünkü işlem gününde 12124 ile tüm zamanların gün içi rekorunu yenileyen endeks, seansı sadece 5 puanlık artışla 12.028 puandan(yine de kapanış rekoru kırıldı) noktaladı. Yeni güne de yukarı yönlü hareketlerle başlangıç yapılması halinde; rekor seviyelerde olunmasından dolayı teknik olarak direnç seviyesi veremeyeceğiz. Ancak, gün içi tarihi yüksek seviye olan 12.124’ün üzerine yerleşme gerçekleşip gerçekleşmeyeceği önem arz edecek. Öyle ki, buranın üzerine kalıcılıkla çıkılması durumunda; yükseliş hareketleri devam edebileceği gibi, buranın altında kalıcılık oluşması halinde ise; geri çekilmeler ön plana çıkabilir. Diğer yandan, doğrudan satış baskısı ile güne başlanması veya gün içerisinde satıcılı seyir oluşması durumunda da; çok hızlı yükseliş nedeniyle yatay destek seviyesi veremiyoruz. Ancak, Kasım ortasından gelen ve dün üzerine çıkılan yükselen kanalın üst bandına denk gelen 11.950 seviyesi önemli bir eşik olabilir.

VİOP BİST-30 Yakın Vade Kontratı: Yakın vadeli kontratta ise, son işlem gününü; 13.646 seviyesinden negatif kapattık. Bu bağlamda, yeni güne de satıcılı bir başlangıç yapılması ve dünün en düşük seviyesi olan 13.595’in altına yerleşme görülmesi halinde; teknik olarak satış baskısı devam edebilir. Diğer yandan, güne pozitif bir
başlangıç gerçekleştirilmesi durumunda ise; dünün açılış ve önceki günün kapanış seviyesine denk gelen 13.745 ile gün içi en yüksek seviye olan 13.856 yeniden izlemeye alınabilir.

Dolar/TL(USDTRY); Kur tarafında, son işlem gününü; 43,03 civarından yatay kapattık. Yeni işlem gününde ise, şu an için 43.04 düzeyinden oldukça sınırlı yukarı yönlü fiyatlama görülmekte. Günün devamında; pivot olarak takip edeceğimiz 43,03 seviyesinin üzerinde bir yerleşme gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ilk etapta kritik olacak. Öyle ki, buranın üzerinde tutunma halinde; teknik olarak kurdaki yükseliş hareketleri devam edebileceği gibi,
buranın altına kalıcılıkla inilmesi durumunda ise; teknik açıdan geri çekilmeler etkili olabilir."

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 akdeniznews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.