Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 2025 yılının ilk dört ayında Büyükşehir Belediyesi kütüphanelerinden toplam 585 bin 575 ziyaretçinin faydalandığını ve ödünç alınan kitap sayısının ise 40 bin 858 olduğunu açıkladı.
Kayseri’de etkinlikler kapsamında, özellikle çocuklar için düzenlenen kitap fuarlar ve şenlikler düzenlendi.
Başkan Büyükkılıç, yaptığı değerlendirmede, “2025 yılının ilk dört ayında, kentteki kütüphanelerimiz toplamda 585 bin 575 ziyaretçiyi ağırladı. Bu ziyaretçilerden 40 bin 858’i kitap ödünç aldı. Ayrıca, toplam üye sayısı 385 bin 662 olan kütüphanelerimizde bulunan kitap sayısı ise 201 bin 800 adettir” dedi.
Başkan Büyükkılıç, açıklamasında, “Büyükşehir Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen bu etkinlikler, hem çocuklarımızın bayramını hem de kitap sevgisini pekiştirdi.Çocuklarımız için önemli ve özel günler olan ‘23 Nisan Çocuk Bayramı’ ve ‘Dünya Kitap Günü’nün böylesine bir etkinlikle taçlandığı Kayseri’de çocuklar, kitaplarını alır ve okurken, gönüllerince de eğlendi. Bugün, çocuklarımızın geleceği için attığımız her adımın, kitapların ışığında şekillendiğini bir kez daha hatırlıyoruz. Çocuklar, kitaplarını alıp okurken, aynı zamanda eğlenerek günlerini anlamlı hale getirdi. Bu özel günlerin, kitapların gücüyle anlam kazandığını bir kez daha gördük. Geleceğimizi şekillendiren çocuklarımızın hayal kurup öğrenmesi ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirmesi için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2025 akdeniznews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.