Reklam
Tarih : 2025-11-22 17:33:22

Dervişoğlu: Korsan komisyonun kararlarını tanımıyorum

Komisyonun aldığı karara dikkat çeken Dervişoğlu, oylamada Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve iki marjinal partinin İmralı’ya gitme yönünde oy kullandığını belirterek, “Ortaklar ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

Komisyonu “korsan” olarak nitelendiren Dervişoğlu, “Korsan komisyonun kararlarını tanımıyorum. Arkasında kim olursa olsun. Meclisi bu suça niye ortak ediyorsunuz?” diyerek tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen Dervişoğlu, İmralı’ya gitme meselesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne havale edilmesini eleştirerek, “İmralı'ya gitme meselesini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne neden havale ediyorsunuz? Demek ki bu işin doğru olmadığını en az bizim kadar siz de biliyorsunuz” dedi.

Dervişoğlu, konuşmasında sürecin demokratik meşruiyet dışına taşındığını belirterek, İYİ Parti olarak bu adımlara karşı durmaya devam edeceklerini vurguladı.

 

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2025 akdeniznews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.