DSÖ Başkanı Ghebreyesus, Sudan’da sağlık hizmetlerine yönelik saldırıların devam ettiğini ve bu durumun insanların acilen ihtiyaç duyduğu bakıma erişimi engellediğini belirtti.
Batı Kordofan’da Al-Nuhud Hastanesi’nin büyük bir kısmının işgal edilmiş durumda olduğunu ve bu durumun nüfusu uygun tıbbi bakımdan mahrum bıraktığını söyleyen Ghebreyesus, “Geçen hafta, MSF, bu ayın başında bir sağlık çalışanının öldürülmesinin ardından Orta Darfur’daki Zalingei Hastanesi’ndeki personelini çektiğini açıkladı.” dedi.
Ghebreyesus, Nisan 2023’te başlayan çatışmaların başından bu yana, DSÖ’nün sağlık hizmetlerine yönelik 198 saldırıyı doğruladığını; bu saldırılarda bin 735 sağlık çalışanı ve hastanın hayatını kaybettiğini, 438 kişinin yaralandığını bildirdi.
Sağlık hizmetlerine yönelik saldırıların uluslararası insancıl hukukun ihlali olduğunu ve derhal durdurulması gerektiğini ifade eden Ghebreyesus, “Tüm tarafları, hastaların, sağlık personelinin ve sağlık tesislerinin korunmasını sağlamaya çağırıyorum." diye konuştu.
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2025 akdeniznews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.