Reklam
Tarih : 2025-03-26 16:00:45

Japonya'nın hibe desteğiyle Giresun'a arama kurtarma aracı kazandırıldı

 Bu kapsamda, Japonya Büyükelçiliği tarafından Yerel Projelere Hibe Programı çerçevesinde arama kurtarma aracı, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse'nin katılımıyla düzenlenen imza töreniyle belediyeye hibe edildi.

Belediye tarafından yapılan hibe başvurusu üzerine Japonya Ankara Başkonsolosluğu tarafından tahsis edilen araç, İtfaiye Müdürlüğü'nün trafik kazaları, doğal afetler ve benzeri durumlarda kullanılması için ayrıldı.

Belediye Başkanı Fuat Köse, hibe desteğinin önemine dikkat çekerek, “Japonya Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Koji Tahara ile yaptığımız protokolle bu arama kurtarma aracını şehrimize kazandırdık. Giresun’un dağlık arazisi ve yaz aylarındaki yoğunluk, istenmeyen kazalara yol açabiliyor. Hibe edilen aracın içindeki hidrolik kesici ayırıcı takımı, trafik kazaları ve arama kurtarma faaliyetlerinde, ayrıca olası depremler sırasında hayat kurtaracaktır. Bu destek için Japonya devletine ve Büyükelçiliği’ne teşekkür ediyorum” dedi.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2025 akdeniznews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.