Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-09-06 13:15:53

Parklarda spor Başkentlilerin vazgeçilmezi oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) “Sağlıklı Adımlar, Sağlıklı Başkent” sloganıyla park ve rekreasyon alanlarında başlattığı ücretsiz spor faaliyetlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Kent genelinde spor yapılmasını teşvik etmek amacıyla başlatılan spor aktiviteleri; pazartesi, çarşamba ve cumartesi günleri 08.00-11.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren uzman antrenör ve beden eğitimi öğretmenleri, Başkentlilere doğru hareketlerle spor yapmayı öğretiyor.

Dikmen Vadisi, Altınpark ve Bahçelievler Adnan Ötüken Parkı’nda düzenlenen spor faaliyetlerine katılan vatandaşları jimnastikten koşuya, esneme hareketlerinden spor aletlerinin kullanımına kadar birçok konuda bilgilendirdiklerinin altını çizen beden eğitimi öğretmenleri ve uzman antrenörler şöyle konuştu:

Eda Öncü Topel: “Yaz boyunca süren spor aktivitelerimize bu yıl yoğun bir ilgi var. Biz eğitmenler spor yapmak isteyen vatandaşları daha bilinçli spor yapmaya yönlendiriyor ve doğru hareketleri öğretiyoruz. Spor hem fizyolojik hem de psikolojik olarak yapanları olumlu etkiliyor. Sporseverlere daha bilinçli spor yapmaya teşvik ediyoruz.”

Dikmen Vadisi, Altınpark ve Adnan Ötüken Parkı’nda sabah sporu etkinliğine katılarak hem spor yapma hem de sosyalleşme imkânı bulduklarını ifade eden Başkentliler, spor aktivitesinden duydukları memnuniyeti şu sözlerle ifade ettiler:

Füsun Paylaşan: “2 senedir sabah sporlarına katılıyorum. Bu bizlere sunulan çok güzel bir imkân... Bütün hocalarımız gayet iyi. Hepsinden çok memnunuz. Arkadaşlarımızla birlikte kaynaşıyoruz, bazen piknik de yapıyoruz. Tatile bile gitsek dönüşte yine buradayız. Faaliyetten memnunuz.”

Tahir Diril: “İki senedir spor faaliyetine katılıyorum. Bu spor sayesinde 12 kilo verdim. Hayatım boyunca hiç spor yapmamıştım. Hocalar eşliğinde spor yapmak bizi daha da bilinçli hale getirdi.”

Yalçın Tokerer: “60 yaşından sonra sporu bana Mansur Başkan bu spor hizmetiyle sevdirdi. Spora her gün geliyorum. Daha dinç ve daha enerjik oluyorum spor sayesinde... Büyükşehir’e ve spor hocalarıma teşekkür ediyorum.”

Tüm vatandaşlara açık spor faaliyetlerinin yapıldığı 23 nokta ise şöyle:

Cemre Parkı-Yenimahalle

Zeynepcik Parkı-Yenimahalle

Adnan Ötüken Parkı-Çankaya

Kurtuluş Parkı-Çankaya

Seğmenler Parkı-Çankaya

Dikmen Vadisi-Çankaya

Göksu Parkı-Etimesgut

Saray Parkı-Pursaklar

Altınpark Altındağ

Şafaktepe Parkı-Mamak

Harikalar Parkı 3. kapı girişi-Sincan

Vedat Dalokay Parkı-Yenimahalle

Erol Kaya-Yenimahalle

Kuzey Yıldızı Rekreasyon Alanı-Altındağ

Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi Çevresi - Keçiören

Şehit Uzman Çavuş Özgür Can İnce Parkı-Etimesgut

GOP Parkı-Sincan

Şehit Ertan Akgül Parkı/Üreyir-Mamak

Necmettin Erbakan Parkı-Kazan

Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesi-Çubuk

Gökçek Parkı-Keçiören

Esertepe Parkı-Keçiören

Şehit Bülent Sarıkaya Parkı-Çankaya

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 akdeniznews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.