Tek para birimi bölgesinden açıklanacak öncü verilerin, Mayıs ayında enflasyonun yüzde 2'ye doğru gerilediğini göstermesi ve Avrupa Merkez Bankası'nın Perşembe günü yapılacak toplantısında beklenen 25 baz puanlık faiz indirimine zemin hazırlaması bekleniyor. Euro bölgesi enflasyonu Nisan ayında yüzde 2,2 ile değişmedi ve düşüş beklentilerini karşılayamadı.
Analistler, Londra'da FTSE Endeksi'nin 6 puan artışla 8.787, Almanya'da DAX Endeksi'nin 42 puan artışla 23.984, Fransa'da CAC 40 Endeksi'nin 6 puan artışla 7.741 ve İtalya'da FTSE MIB Endeksi'nin 106 puan artışla 40.073 seviyesinde açılacağını öngörüyor.
ABD Başkanı Donald Trump'ın Cuma günü 4 Haziran'da çelik ithalatına uygulanan gümrük vergilerini yüzde 25'ten yüzde 50'ye çıkaracağını açıklamasının ardından, ABD'nin gümrük vergileri konusu bu hafta piyasaların gündemine geri döndü.
Yatırımcılar, geçen hafta gerginleşen ABD-Çin ticaret müzakerelerindeki gelişmeleri de yakından takip edecek. Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Kevin Hassett, Pazar günü yaptığı açıklamada, Trump ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in bu hafta içinde bir görüşme yapabileceğini belirtti.
© Copyright 2025 akdeniznews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.