Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-09 17:00:00

İtalyan bilim insanları, COVID-19 virüsünü %91 oranında yok eden formülü açıkladı

Bütün dünyada bilim insanları COVID-19’a karşı hızla aşı ve ilaç geliştirmeye devam ederken, İtalyan bilim insanları COVID-19’a karşı yeni bir pastil formu açıkladı. %91 oranında virüsü yok edici etkisi klinik çalışmada ispatlanan pastil; nar kabuğu özütü içeriyor.

 

Tükürük salgısındaki ace-2 proteini daha fazla
İtalyan araştırmacı Prof. Dr. Ezio Bombardelli, COVID-19 ve ACE-2 proteini arasındaki ilişkiye dikkat çekerek “Şimdiye kadar bilimsel yaklaşımlar; akciğerde bulunan ACE-2 proteini ve COVID-19 ilişkisi üzerine yoğunlaşmıştı. Yeni yapılan araştırmalar gösteriyor ki; ağız içerisindeki tükürük salgısında daha fazla ACE-2 proteini bulunuyor. Dolayısıyla; virüsün ilk kuluçka merkezinin ağız, tükürük ve boğaz hattı olduğu tespit edildi. Bu sayede virüse karşı ilk mücadelenin ağızda başlaması gerektiğini de keşfetmiş olduk” açıklamasını yaptı.

Aralarında Çin’in COVID-19’a karşı uyguladığı tedavi protokolü içerisinde yaygın olarak kullanılan ilaçların da dahil olduğu formülasyonların hastalar üzerindeki etkisi araştırıldı. 3 gün boyunca hastaların tükürüğünden alınan örnekler PCR metodu ile incelendi. Çalışmanın sonucuna göre; nar kabuğu içeren pastil formundaki ürünün %91 oranında koronavirüsü yok ettiği ispatlandı.

 

Prof. Dr. Ezio Bombardelli, kaydedilen bu yeni bilimsel gelişme ile koronavirüs pandemisinin toplumdaki bulaş riskinin çok önemli oranda azaltacağı kanaatini de dile getirdi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 akdeniznews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.