Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-05-23 17:04:16

Öne çıkan şirket haberleri

-JPMorgan Chase & Co, teknoloji girişimlerine ve diğer şirketlere hitap eden ticari bankacılık işini güçlendirdiğini söylerken yeni eleman alımına gideceklerini açıkladı. JPMorgan'ın ticari bankacılık CEO'su Doug Petno, bankanın dün New York'ta düzenlediği yatırımcı gününde yaptığı konuşmada, "Bu yıl piyasadaki bozulma ve rekabet ortamımızdaki değişimle birlikte, yeni müşteri kazanımımızı önemli ölçüde artırdık." dedi.

-Walmart Inc, dün yaptığı açıklamada, evcil hayvan telesağlık sağlayıcısı Pawp ile perakendecinin abone olan üyelerine veteriner uzmanlarına randevu olmadan video veya metin yoluyla erişim sağlamak için bir anlaşma imzaladığını söyledi. Şirket, daha ucuz alternatifler arayan müşterilerin evcil hayvan telesağlığına yönelik artan talebinden yararlanacak gibi göründüğü için, Walmart+ müşterilerinin bugünden itibaren bir yıl boyunca Pawp hizmetlerini kullanabileceğini söyledi.

-Intel Corp, dün Nvidia Corp ve Advanced Micro Devices'a stratejisini değiştirirken 2025'te tanıtmayı planladığı yapay zeka (AI) bilgi işlemi için bir çip hakkında bazı ayrıntılar açıkladı. Dün Almanya'da düzenlenen bir süper bilgi işlem konferansında Intel, yakında çıkacak olan "Falcon Shores" yongasının 288 gigabayt belleğe sahip olacağını ve 8 bit kayan noktalı hesaplamayı destekleyeceğini söyledi. ChatGPT gibi hizmetlere benzer yapay zeka modellerinin boyutu patladığından ve işletmeler bunları çalıştırmak için daha güçlü çipler aradığından, Intel bu alanda önemli bir adım atıyor gibi görünüyor. Şirket ayrıca Nvidia'nın en yeni yapay zeka çipi H100'den daha iyi performansa sahip olduğunu iddia ettiği Ponte Vecchio tabanlı Argonne Ulusal Laboratuvarı'nın Aurora süper bilgisayarının sevkiyatını neredeyse tamamladığını söyledi. Ancak Intel'in Falcon Shores takip çipi, Nvidia'nın muhtemelen başka bir çipe sahip olacağı 2025 yılına kadar pazara sunulmayacak.

-Wall Street Journal, petrol ve gaz şirketi Exxon Mobil'in kısa süre önce Arkansas'ta elektrikli araba pillerinde önemli bir bileşen olan lityum üretmeyi amaçladığı oldukça büyük bir arazi parçasının sondaj haklarını satın aldığını bildirdi. Exxon'un, konuya aşina kaynaklara göre bir keşif şirketi olan Galvanic Energy'den güney Arkansas'ın Smackover oluşumunda 120.000 dönümlük brüt arazi satın aldığı bildirildi. Exxon, karbon emisyonlarını azaltmak ve düşük karbonlu teknolojiler geliştirmek için 2027'ye kadar 17 milyar dolar harcamayı planlıyor. Şirket, temiz enerji yatırımlarını, hidrojen ve karbon yakalama gibi temel petrol ve gaz işine yarayan teknolojilere sınırlayacağını söyledi.

-Tesla, Çin’de Şangay’da Gigafactory fabrikasında ürettiği hem arkadan çekişli Model Y araçlarını hem de Model 3'ün uzun menzilli, dört tekerlekten çekişli versiyonunu Kanada’da satışa sunduğunu duyurdu. Her iki modelin de Kanada'da 5.000 Kanada Doları (3.700 ABD Doları) tutarında federal teşvik almaya hak kazandığı bildirildi. Model Y'nin Çin yapımı versiyonu Kanada'da 61.990 Kanada doları fiyatla listelendi. Bu, teşvikler öncesi Çin'deki eşdeğer araç maliyetlerinden yaklaşık %22 daha fazla bir orana denk geliyor.

EXXON MOBILE  (XOM)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 107.84 seviyesinin kırılması halinde önce 114.27 ve arkasından 119.69 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 103.40 desteğinin altında önce 98.10 ve arkasından 94.46 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NOT: Hisse bir süredir yatay hareket ediyor. 107.84 direncinin altında satış baskısı hakimken bu direncin kırılmasıyla alış baskısı hızlanabilir.

CHEVRON CORP  (CVX)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 156.43 seviyesinin kırılması halinde önce 162.32 ve arkasından 172.36 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 151.96 desteğinin altında önce 143.45 ve arkasından 138.78 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NOT: Hisse 156.43 direncinin altında satış baskısını hızlandırdı. Bu seviyenin altında satış baskısı güçlü iken bu direncin kırılması halinde alımlar hızlanabilir.

TESLA  (TSLA)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 189.32 seviyesinin kırılması halinde önce 198.00 ve arkasından 214.07 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 176.87 desteğinin altında önce 165.85 ve arkasından 152.17 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NOT:  Hisse yükselişini sürdürüyor. 165.85 desteğinin üzerinde alış baskısı ön planda iken bu desteğin kırılması halinde satışların sertleşmesi beklenebilir.

VOLKSWAGEN  (VOW3)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 123.58 seviyesinin kırılması halinde önce 128.32 ve arkasından 138.38 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 118.86 desteğinin altında 116.14 ve arkasından 112.82 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NOT: Hisse mavi kanalın içerisinde hareketini sürdürüyor. 123.58 seviyesinin altında kaldığımız sürece satış baskısı ön plandayken bu seviyenin kırılmasıyla alımlar hız kazanabilir.

Kaynak İkon Menkul

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 akdeniznews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.