Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-09 19:59:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından Millete Sesleniş konuşması yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

-
Salgın dönemini, özellikle Avrupa ile kıyaslandığında en az kısıtlama, can kaybı ve ekonomik sıkıntı ile atlattığımız bir gerçektir.

-
Bu musibetin kökü tamamen kazınana kadar, hayatımızı maske, mesafe, temizlik ilkeleri çerçevesinde düzenlememiz gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.


- Ülkemizin tek başına salgını yenmesi yetmiyor, dünyanın tamamının da aynı başarıyı elde etmesi gerekiyor.

-
Bu bakımdan yeni normal dediğimiz düzenin bir süre daha devam edeceği gerçeğine kendimizi alıştırmalıyız.

- Hamdolsun hastaneden ilaca, maskeden solunum cihazına bu mücadeleyi yürütmek için ihtiyaç duyduğumuz her türlü imkana sahibiz.


- Sadece salgın sürecinde hizmete açtığımız hastanelerin yatak ve yoğun bakım kapasiteleri, pek çok ülkenin toplamı ile yarışacak düzeydedir.


- Lokanta, kafe, kıraathane gibi işletmelerin kapanış saati 22.00'den 24.00'e uzatılmıştır.

- Sinema, tiyatro, gösteri merkezi gibi işletmeler 1 Temmuz'dan itibaren belirlenen kurallara göre faaliyete geçebilecektir.

-
65 yaş üstü vatandaşlarımız haftanın her günü 10.00 ila 20.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecektir.

- 18 yaş altı ile ilgili kısıtlama ise küçüklerin ebeveynleriyle olmaları şartıyla tümüyle kalkmıştır.

- Nikah salonları 15 Haziran'dan itibaren, düğün salonları ise 1 Temmuz'dan itibaren belirlenen kurallara uygun şekilde hizmet vermeye başlayabilecektir.

-
Milli parklar ve doğa parkları, sağlık çalışanları, 18 yaş altı ve 65 yaş üstü için ücretsiz olacaktır.

- Milletimden hem yeni dönemin kurallarına uyarak hem işine gücüne sıkı sıkıya sarılarak bu sürece destek vermesini bekliyorum.


- Gelin Sultan Alparslan'ın kapılarını açtığı, Osman Gazi'nin temelini attığı, Fatih Sultan Mehmet'in çatısını kurduğu, Gazi Mustafa Kemal'in küllerinden yeniden ayağa kaldırdığı bu güzel ülkeyi beraberce layık olduğu yere çıkartalım.

-
Gelin milyon lli iradeye sahip çıkarak, ekonomisini büyüterek, koruyarak, güvenliğimizi sınırlarımızın ötesine taşıyarak başlattığımız bu büyük şahlanışı tek yumruk halinde zaferle neticelendirelim.


- Türkiye'nin istihdam kalkanı, özellikle buradaki amacımız Ocak 2019-Nisan 2020 arasında işsiz kalan vatandaşlarımızın yeniden istihdama katılmalarını sağlamak, kayıpları telafi ötesinde salgın öncesinden daha iyi bir istihdam seviyesine ulaşmayı hedefliyoruz.

- Özellikle genç istihdamı için 25 yaş altındaki gençlerin istihdamını destekleyelim.

- 25 yaş altı gençleri, 50 yaş üzerinde olanların kolay şekilde istihdam edilmelerini sağlayacağız.

- Bunun yanında çalışanlara tamamlayıcı emeklilik sigortası sunacak bir çalışma başlatıyoruz.


- Türkiye'nin istihdam kalkanını hızlıca devreye aldıktan sonra, tamamlayıcı emeklilik sisteminizi inşallah 2022'de yürürlüğe sokacağız.

- Bütün bunlar devam ederken bir diğer taraftan devlet terörle ne yapıyor, mücadelesini veriyor.

- Dağda, bizim polisimiz, Mehmetçiğimiz, güvenlik korucuları, öbür tarafta jandarmalarımız hep birlikte, buralarda terörle mücadeleyi bayram, seyran demeden devam ettirdi

- Ülkemizde çalışmak isteyen herkesi iş sahibi yapana kadar durup, dinlenmeden mücadele etmeyi, proje üretmeyi sürdüreceğiz


- Türkiye olarak son yıllarda yerli ve milli üretimi güçlendirecek çok önemli adımlar attık. Bunlardan biri de zaten alanlardaki firmalar için geliştirdiğimiz 20 milyar liralık yatırım teşvik kredileri.

- Birçok ekonominin ciddi daralma kaydettiği yılın ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisinin yüzde 4.30 gibi yüksek bir büyüme performansı gösterdiğini gerek ulusal, gerekse dünya artık görüyor, biliyor.

- Libya'daki soruna askeri çözüm bulunamayacağını, petrolle, dolarlarla Libyalıların iradesinin satın alınamayacağını artık herkesin kabul etmesi gerekiyor.


- Türkiye'nin kimsenin ne toprağında, ne de doğal kaynakların da gözü vardır. Biz, sadece asırlara salih güçlü dostluk ve kardeşlik bağlarımızın bulunduğu Libya'nın güvenliğini ve esenliğini istiyoruz.

-
Zor günlerinde hiçbir hesap yapmadan Libya halkının yanında yer aldığımız gibi iyi günlerinde de onlarla birlikte kazanacağımız bir iklimi oluşturmanın gayretindeyiz.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 akdeniznews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.